Du er her

Leadgenerering og hvorfor du har brug for det

Skrevet af Oldenburg Kategori

Leadgenerering kan afhjælpes frustrerende afbrydelser - Vi har alle prøvet det. Vi er endelig kommet hjem efter en lang dag og har bare lyst til at slappe af – og så ringer telefonen. ”Må jeg tale med Morten Jensen? Det drejer sig om dine avisvaner.” Frustrerende afbrydelser som denne kan afhjælpes ved leadgenerering, som kan sikre din virksomhed fra at blive det opkald, som mange helst vil være fri for.

 

Hvad er leadgenerering?

Lad os starte med at forklare, hvad leadgenerering er, ved at forklare det grundlæggende. Et lead er en person, der har vist interesse i din virksomheds produkt eller service, på den ene eller den anden måde.

Som kunde vil man altså høre fra en virksomhed eller organisation, man allerede har åbnet kommunikation med, i stedet for at få et tilfældigt opkald fra en person, der har købt ens kontaktoplysninger.

For eksempel har man måske taget en online-undersøgelse for at lære mere om, hvordan man tager sig af sin bil. Hvis man derefter fik en e-mail fra det autofirma, der stod bag undersøgelsen, ville det være langt mere relevant, end hvis de havde lige ringet til en ud af det blå.

Leadgenerering giver desuden mening fra et forretningsmæssigt synspunkt, da autoselskabets oplysninger om den potentielle kunde nu vil kunne hjælpe dem til personliggøre opkaldet, og opfylde de eksisterende behov for kunden.

 

Leadgenerering: En proces

Leadgenerering er en proces, hvor du tiltrækker og konverterer fremmede til at blive et lead.

For at sige det på en anden måde er leadgenerering at finde unikke måder at tiltrække folk til din virksomhed. Du skal gøre dem naturligt interesseret i dit selskab, så de til sidst varmer op og helt sikkert vil høre mere fra dig.

Leadgenerering er altså at tiltrække potentielle kunder til din virksomhed og lede dem hen imod et køb.

 

Hvorfor har du brug for leadgenerering?

Ved at vise en uopfordret interesse i din virksomhed er det kunderne, der indleder forholdet til dig i stedet for, at du og din virksomhed indleder forholdet til dem. Det gør det nemmere og mere naturligt for dem at ville købe fra dig en gang i fremtiden.

Inden for de større markedsføringsmetoder kommer leadgenerering i anden fase. Det sker, efter at du har tiltrukket et publikum, og er klar til rent faktisk at konvertere disse besøgende til leads til dit salgsteam.

Man kan stille det op sådan:

Din virksomhed skal: Tiltrække → Konvertere → Lukke salg

Din kundes rejse: Fremmed → Besøgende → Lead → Kunde

 

 

Hvorfor er leadgenerering vigtigt?

Leadgenerering er vigtigt, da købsprocessen har ændret sig og marketingsfolk derfor er nødt til at finde nye måder at nå købere og blive hørt gennem støjen. I stedet for at finde kunder gennem et hav af reklamer og e-mails, skal marketingsfolk nu fokusere på at blive fundet og lære at opbygge vedvarende relationer med købere.

Med nutidens teknologi er det blevet langt nemmere for alle mennesker at søge informationer selv. De behøver derfor ikke længere vente på at blive kontaktet af en sælger, men kan i stedet finde mange af de oplysninger på nettet, de har behov for.

Det er derfor yderst gavnligt at oprette en solid leadgenereringsstrategi, som vil hjælpe dig med at opbygge tillid og fange interessen hos din kunde, før de selv er parate til at tage kontakt.

F.A.Q

Vi sørger for at følge op på produktpræsentationer, messearrangementer og invitationer til seminarer. Læs mere her.
Skab interesse omkring dine produkter og ydelser igennem lead generering. Læs mere om lead generering her.
Kundedatabsen er et hvert firmas vigtigste værktøj. Vi sikre, at du får de bedste lister til dine telemarketings opgaver. Læs mere her.
Mødebooking er en af vores spidskompetencer. Vi booker møderne… Du lavet salget! Læs mere om mødebooking her.
Las os hjælpe dig med kontaktopkald, så du får frigivet tid til de væsentlige ting i salgsafdelingen. Læs mere her.
Lad os hjælpe dig med at vokse, spare penge og forbedre konkurrenceevne. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Oldenburg Consulting

Vi er specialister inden for telemarketing, heriblandt mødebooking og leadgenerering og har været på banen siden 2010.

 

Seneste nyheder

Det, der fascinerer mig mest ved mit arbejde er, når jeg hver dag kan

Leadgenerering kan afhjælpes frustrerende afbrydelser - Vi har alle prøvet det.

Vi søger en ambitiøs og løsningsorienteret freelance-telemarketingssælger - Er det dig? Er du rutineret med telefonen, og fortrolig med konceptpræs

Vil du blive bedre til at sælge over telefonen? Så skal du stoppe med at sælge og i stedet hjælpe dine kunder med at købe i stedet.

Har du samlet telemarketing in house? Har du overvejet, at outsource?

Vil du også gerne blive bedre til at sælge over telefonen?

Her gik du sikkert og troede, at mandag var den bedste salgsdag, men der har du taget fejl!